Patru tineri care au rămas blocaţi, sâmbătă seară, pe un teren accidentat şi îngheţat din Abruptul Prahovean au fost recuperaţi de salvamontişti după o operaţiune care a durat zece ore şi care s-a derulat în condiţii de ploaie, vânt şi temperaturi negative, relatează Agerpres.

Interventie SalvamontFoto: Facebook - Salvamont Romania

Conform datelor postate, duminică dimineaţă, pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, şase salvatori din cadrul serviciilor Prahova şi Buşteni au acţionat pentru coborârea de pe munte a celor patru tineri - trei băieţi şi o fată - care, ghidându-se după informaţii găsite pe internet, au hotărât să urce pe Valea Albă.

Cei patru sunt din Republica Moldova şi sunt studenţi la Universitatea din Ploieşti.

Când nu au mai putut înainta din cauza terenului accidentat şi a gheţii, cei patru, nefiind echipaţi corespunzător, au sunat la 112 cerând ajutor, acţiunea de recuperare a lor durând zece ore.

Salvatorii montani atrag atenţia asupra faptului că, în această perioadă a anului, turiştii trebuie să aleagă doar traseele care sunt marcate şi care pot fi parcurse şi în sezonul de iarnă şi, totodată, să se echipeze corespunzător.