Un număr de 20 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați în localitatea Livadia, județul Hunedoara, unde a fost accidentat un copil de 6 ani, iar rudele au bătut șoferul și au atacat echipajul de ambulanță, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliția Hunedoara a stabilit că, din primele cercetări, copilul în vârstă de 6 ani, nesupravegheat, a vrut să traverseze DN 66, prin loc nepermis și fără să se asigure, și a fost accidentat de o mașină care circula dinspre direcția Hațeg spre Petroșani.

După ce rudele au bătut șoferul în vârstă de 51 de ani și au atacat echipajul de Ambulanță, 20 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru asigurarea măsurilor de ordine și prevenirea unor eventuale incidente.

„Tatăl minorului a lovit cu pumnul farul ambulanței. Polițiștii nu erau prezenți. Minorul a fost preluat de SMURD, iar pe drum transferat în Ambulanță (cu care s-a intersectat SMURD-ul). Acesta e momentul în care familia minorului a coborât din altă mașină și a vociferat considerând că Ambulanța a întârziat și au lovit farul autospecialei ambulanței”, anunță Poliția Hunedoara.

Polițiștii fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă în acest caz, iar în măsura în care șoferul agresat va depune plângere, se vor face cercetări și pentru lovire.

De asemenea, se va constitui dosar penal și pentru distrugere, după ce a fost atacat echipajul Ambulanței.

Copil de 6 ani, lovit de mașină. Rudele au bătut șoferul

Un copil de 6 ani a fost lovit de o mașină, marți, în localitatea Livadia din județul Hunedoara, iar de furie rudele victimei au atacat echipajul de la Ambulanță. Și șoferul mașinii implicate în accident a fost bătut, fiind preluat de un echipaj SMURD.

Copilul „are traumatism cranian sever, multiple contuzii, stare comatoasă. Este preluat de SMURD Baru și predat în drum spre Hațeg echipajului SAJ”, au transmis reprezentanții Ambulanței Hunedoara.

Rudele copilului, persoane de etnie romă, și-au vărsat furia asupra echipajului și Ambulanței SAJ, spărgând un far, masca din față și îndoind tabla autospecialei.

Echipajul Ambulanței a fost înjurat și bruscat, dar personalul medical nu a fost rănit.

De asemenea, șoferul care a lovit copilul a fost și el bătut cu pumnii și picioarele și a fost preluat de echipajul SMURD.

Se pare că rudele copilului au pornit scandalul după ce minorul ar fi fost mutat în ambulanța SAJ, deoarece echipajul SMURD s-a întors să îl preia pe șoferul bătut.