Şase turişti din Bucureşti au rămas blocaţi, joi seară, într-o zonă împădurită din apropierea Barajului Paltinu, un echipaj format din patru jandarmi montani deplasându-se la faţa locului pentru recuperarea acestora, informează Agerpres.

Interventie SalvamontFoto: Facebook - Salvamont Romania

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, cei şase au plecat pe timpul zilei din Breaza, împreună cu o altă persoană, care are domiciliul în această localitate, pentru a ajunge la Barajul Paltinu.

Din cauza întunericului, grupul a pierdut direcţia, astfel că persoana care locuieşte în zonă a decis să coboare pe coardă pentru a ieşi către drumul de legătură care duce la baraj.

„Acesta a fost singurul care a reuşit să coboare în siguranţă în drum, de unde a apelat SNUAU 112, solicitând ajutor. Cei şase turişti au fost contactaţi de către jandarmi şi îndrumaţi să rămână pe loc, în loc sigur, până la sosirea echipajului format din 4 jandarmi montani (...) echipaţi cu materialele necesare intervenţiei pentru coborâre în rapel”, precizează sursa citată.