Un tânăr din Gorj, căutat de autorităţile judiciare din Marea Britanie la nivel internaţional, pentru comiterea infracţiunii de spălare de bani, a fost depistat de poliţişti în staţiunea Costineşti, a informat marţi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

ArestareFoto: Flickr/ BMN Network

„La data de 20 iulie a.c., poliţiştii constănţeni au depistat un bărbat, de 25 de ani, din judeţul Gorj, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile britanice. Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de comiterea infracţiunii de spălarea banilor, faptă comisă pe teritoriul Marii Britanii”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa și citat de Agerpres.

Conform sursei citate, pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Constanţa, urmând ca în ziua în curs să fie prezentat Curţii de Apel Constanţa cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării către autorităţile britanice.