Un deținut în vârstă de 25 de ani a evadat sâmbătă de la un punct de lucru din Satu Mare. El este acum căutat de polițiști, transmite Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

HotNews.roFoto: Hotnews

„Vă informăm că sâmbătă, în jurul orei 11:30, s-a constatat că deţinutul Varga Marius, în vârstă de 25 de ani, condamnat definitiv la trei ani și două luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiiunii de tâlhărie calificată, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localității Satu Mare (GAZ penitenciar)”, potrivit ANP, citată de Mediafax.

Bărbatul executa pedeapsa în regim semi-deschis.

„În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Satu Mare și Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră”, menționează sursa citată.

Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deținere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

„La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul purta: tricou roșu, blugi albaștri, teniși”, adaugă sursa menționată.