Peste 8 kilograme de heroină și 4,5 kilograme de cocaină procurate din Belgia, care urmau să fie distribuite în București și Ilfov, au fost descoperite de polițiști și de procurorii DIICOT din Capitală în mașina unui tânăr.

Droguri gasite in torpedoFoto: DIICOT

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală au destructurat o grupare infracțională specializată în procurarea din Belgia, transportul, introducerea în România și distribuirea în București și Ilfov a unor droguri de mare risc, relatează Mediafax.

Astfel, luni a fost surprins în flagrant un tânăr de 26 de ani, în timp ce transporta cu mașina 4,5 kg de cocaină și peste 8 kg de heroină, împachetate sub forma a 13 calupuri.

Potrivit Poliției Române, drogurile ar fi fost procurate din Belgia și ar fi fost transportate pe ruta Belgia – Franța – Austria – Ungaria – România. Aici ar fi urmat să fie preluate de un cetățean albanez.

Mașina în care au fost descoperite drogurile a fost pusă sub sechestru.

Polițiștii au confiscat și 8.500 de lei și 500 de euro, trei telefoane mobile, trei cartele SIM, precum și autoturismul cu care acesta s-ar fi deplasat la locul de întâlnire cetățeanul albanez, în vârstă de 40 de ani.

Atât tânărul, cât și bărbatul care urma să preia drogurile au fost duși la sediul DIICOT pentru audieri, în urma cărora bărbatul de 40 de ani a fost reținut.