Un bărbat condamnat pentru cinci crime și eliberat înainte de termen a incendiat, vineri seară, o tânără de 17 ani din Drobeta Turnu Severin, relatează Digi24. Potrivit sursei citate, tânăra e în stare critică, având arsuri pe 80-90% din suprafața corpului.

112Foto: Agerpres

„Starea tinerei este destul de gravă. Ea a ajuns în cursul nopții la noi, la Spitalul Județean. S-a făcut toaletă primară chirugical, a fost intubată la UPU și mutată la reanimare”, a spus la Digi24 Radu Iman, managerul spitalului din Drobeta Turnu Severin.

„Este suprafață foarte mare, 80-90%. Practic, fata a fost incendiată. Arsurile sunt de gradul 1, 2 și 3, din ce am putut evalua la prima vedere, s-ar putea să fie și mai profunde. Dar, oricum, suprafața este foarte foarte mare. Este în stare critică, este intubată, ea acum respiră cu aparatele”, a adăugat medicul.

El a precizat că tânăra a fost preluată cu elicopterul pentru a fi dusă la Craiova, deoarece spitalul din localitate nu are compartiment special pentru mari arși.

Potrivit Digi24, agresorul, condamnat la închisoare pe viață și eliberat condiționat, a fost reținut de polițiști. Victima depusese plângere chiar săptămâna trecută împotriva lui, pentru viol și agresiune, iar seara trecută bărbatul a vrut să se răzbune. A aruncat benzină peste ea și i-a dat foc.