Un responsabil tehnic al mall-ului din municipiul Sibiu a fost amendat cu 500 de lei, după ce, sâmbătă, s-a declanşat alarma, iar clienţii centrului comercial au fost evacuaţi, constatându-se că, de fapt, sistemul de alarmare era defect, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Alarma de incendiuFoto: pexels.com

„Urmare a unor informaţii apărute în spaţiul public, ISU Sibiu s-a autosesizat şi a efectuat o verificare preventivă la Promenada Mall Sibiu. La faţa locului, urmare a verificărilor efectuate de către echipajul ISU Sibiu, nu s-a confirmat existenţa vreunei substanţe care sa pună în pericol sănătatea cetăţenilor sau a unei surse de incendiu. De asemenea, la faţa locului a fost mobilizată o echipă de control din cadrul ISU Sibiu, pe linie de prevenire a situaţiilor de urgenţă, mai exact privind cerinţa esenţială de securitate la incendiu, care a constatat defecţiunea sistemului de alarmare şi a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 500 de lei cadrului tehnic responsabil cu prevenirea incendiilor”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Sibiu difuzat sâmbătă seară și citat de Agerpres.

Singurul mall din municipiul Sibiu a fost evacuat de urgenţă, sâmbătă, din cauza unei alarme false, a declarat pentru Agerpres directorul centrului comercial, Dorinel Udma.

„A fost o alarmă falsă, s-a declanşat un buton. Nu s-a întâmplat nimic”, a explicat Dorinel Udma.

În 2019, mall-ul din Sibiu a fost evacuat de două ori. În decembrie, clienţii au fost evacuaţi din cauza unui incendiu izbucnit la o maşină din parcarea subterană a centrului comercial. În noiembrie 2019, cinci persoane au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce toţi clienţii şi angajaţii mall-ului au fost evacuaţi, din cauza unui miros puternic.