Aproximativ 3.000 de persoane au fost evacuate din cele două mall-uri aflate în municipiul Râmnicu Vâlcea, duminică seara, în urma unei ameninţări cu bombă făcută la numărul unic de urgenţă 112, relatează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, aproximativ 300 de persoane au fost evacuate din mall-ul vechi şi 2.500 din noul centru comercial. Evacuarea celor două clădiri s-a făcut fără incidente.

Conform aceleiaşi surse, în jurul orei 18,54 a fost primit un apel pe 112 cu privire la faptul ca în mall-ul nou din municipiul Râmnicu Vâlcea este amplasată o bombă.

„Poliţişti, jandarmi şi forţe SRI s-au deplasat imediat la ambele mall-uri din municipiu, unde au fost luate măsuri conform procedurilor legale. De asemenea, poliţiştii efectuează verificări pentru identificarea apelantului. Rugăm cetăţenii care se află în incinta mall-urilor să respecte indicaţiile date de către forţele de ordine”, au transmis reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea a anunţat că a fost solicitată intervenţia pompierilor la noul mall din oraş.

„Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea intervin pentru gestionarea unei potenţiale situaţii de urgenţă în urma unui apel de ameninţare cu bombă. (...). La faţa locului au fost trimise două echipaje (unul de stingere şi o autospecială SMURD) coordonate de inspectorul şef al ISU Vâlcea. În acelaşi timp, au fost prealertate toate forţele de intervenţie ale SAJ Vâlcea şi SMURD de la celelalte subunităţi, pentru a fi pregătite de intervenţie în cazul în care se va impune acest lucru”, se arată într-un comunicat al ISU Vâlcea.

Aceeaşi sursă precizează că au fost pregătite şi corturile pentru asigurarea condiţiilor necesare acordării primului ajutor în cazul în care ar exista victime.