Un tânăr de 22 de ani a fost rănit, duminică, într-un accident feroviar, în satul Panaghia, județul Dolj, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tren, relatează Mediafax. Polițiștii au stabilit că șoferul a forțat trecerea căii ferate.

Linii de cale ferataFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Accidentul feroviar a avut loc în comuna Calopar, zona satului Panaghia, între o mașină și un marfar.

„În urma accidentului a rezultat o victimă conștientă, cea din autoturism. Echipajul SAJ a acordat victimei primul ajutor medical până la sosirea echipajului SMURD, acesta din urma preluându-l și transportându-l la spital. Echipajul de Descarcerare a acționat în deblocarea autoturismului de pe calea ferată în vederea reluării circulației feroviare”, au transmis reprezentanții ISU Dolj.

La rândul lor, polițiștii spun că accidentul s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, semnalizată cu indicatoare rutiere.

„Un bărbat de 22 ani, din comuna Calopăr, a condus un autoturism și nu ar fi respectat regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată fiind lovit de locomotiva unui tren marfar, care circula din direcția Segarcea - Craiova, încărcat cu cereale”, arată IPJ Dolj.

Șoferul era singur în mașină și a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale, fiind conștient.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.