Doi voluntari ai unei asociații din Maramureș povestesc cum au fost martorii unei scene îngrozitoare, la cinci kilometri de Borșa, când un câine a fost împușcat mortal de o persoană aflată într-o mașină de culoare roșie, relatează Mediafax.

Caine impuscat pe drumFoto: Facebook/ Asociatia Anima Pro Terra

Reprezentanții Asociației Anima Pro Terra au postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook, că doi voluntari și copilul lor au fost martori când un câine a fost împușcat pe șosea.

„Doi voluntari ai asociației noastre au fost martorii unor scene îngrozitoare alături de fiul lor de doar 6 ani, care este încă in stare de șoc. Se aflau la aproximativ 5 km de Borsa (Maramureș) și într-o curbă au văzut un (autoturism – n.r.) roșu oprit care a împușcat mortal o cățelușă pe șosea (pe un drum public, nu în pădure!!!!). Voluntarii noștri au sunat imediat la 112, însă făptașul a luat cadavrul și a plecat!”, scriu reprezentanții Asociației.

Pe pagina de Facebook a asociației au fost postate și imagini cu animalul, dar și cu mașina, pentru ca cei care cunosc informații despre cei care au tras cu arma în câine să poată fi trași la răspundere.

UPDATE: Poliția anunță că a fost deschis dosar penal

Polițiștii și procurorii au deschis dosar penal după ce un bărbat de 69 de ani a împușcat un câine în Pasul Prislop, faptele cercetate fiind uz de armă letală fără drept și uciderea animalelor cu intenție, informează Poliția Română.

„Urmare a verificărilor efectuate de politiștii maramureșeni, cu privire la bărbatul de 69 de ani, care, în cursul acestei zile, ar fi împușcat un câine în Pasul Prislop, vă informăm că, din cercetarea preliminară au rezultat suspiciuni rezonabile referitoare la comiterea infracțiunilor de uz de armă letală sau interzisă, fără drept, (...) și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) într-un comunicat.

Cercetările continuă în această cauză, în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, mai arată sursa citată.