Mai multe drumuri județene din Botoșani sunt închise circulației, duminică, din cauza ninsorii, iar pe unul dintre drumuri patru mașini au rămas blocate, relatează Mediafax. În unele zone, stratul de zăpadă depus pe șosea ajunge la un metru.

Drumuri inchise din cauza conditiilor meteoFoto: Agerpres/Xinhua

Prefectura Botoșani anunță că două drumuri județene au fost închise circulației publice, duminică, în urma cantităților mari de zăpadă depusă pe șosele. Patru mașini au rămas blocate pe Drumul Județean 294 Gulioaia-Dângeni.

„Ca urmare a înrăutățirii condițiilor meteo, ca măsură de siguranță s-a decis ca drumul DJ 293 Mileanca – Codreni – Putureni - Coțușca, km. 26+000-41+000 să fie închis circulației publice. Tot ca urmare a înrăutățirii condițiilor meteo, ca măsură de siguranță s-a decis ca drumul DJ 294 Gulioaia - Dângeni, km.0+000-12+500 să se închidă circulației publice până se va debloca”, au transmis, duminică după-amiza, reprezentanții Prefecturii Botoșani.

Conform autorităților, în zona Gulioaia se fac eforturi pentru deblocarea celor patru autoturisme rămase împotmolite. În unele zone, stratul de zăpadă așternut pe carosabil depășește un metru.

Și în Neamț, două mașini au rămas blocate, duminică, pe DJ 155B, din direcția Timișești spre Urecheni. Potrivit autorităților, pentru scurt timp, drumul a fost închis circulației. La fața locului au intervenit echipaje de la Drumurile Județene, de la Primăria Timișești, dar și pompieri de la Detașamentul Târgu Neamț. Drumul a fost deschis circulației pe un sens, iar la ora transmiterii știrii se lucrează pentru deszăpezirea ambelor sensuri de mers.