Un șofer care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor a fost urmărit, duminică, în trafic, în Ploiești, în goana sa lovind două mașini parcate. Apoi, cele trei persoane din mașină au fugit, iar două dintre ele au fost prinse de oamenii legii, relatează Mediafax.

PolitiaFoto: Facebook - Politia Romana

Potrivit IPJ Prahova, incidentul s-a petrecut duminică dimineața, când un echipaj de poliție rutieră a încercat să oprească o mașină care circula pe strada Transilvaniei, din direcția Gara de Nord către Sud. Șoferul nu a oprit la semnalele polițiștilor, astfel că aceștia au pornit în urmărirea lui.

„Ajungând pe strada Neagoe Basarab, în încercarea de a-și asigura scăparea, fugarul derapează și pierde controlul asupra direcției de mers, lovind două autoturisme parcate, moment în care ocupanții coboară și fug. Polițiștii reusesc să prindă și să imobilizeze doi dintre cei trei ocupanți ai autoturismului, care sunt conduși la unitatea de poliție”, a transmis Poliția Prahova.

Ulterior, la sediul Poliției s-a prezintat o femeie de 41 de ani, împreună cu soțul său, în vârstă de 40 de ani, aceasta declarând că ea s-ar fi aflat la volanul autoturismului implicat în eveniment.

„La această oră, persoanele sunt audiate în vederea stabilirii cu exactitate a modului în care s-a produs evenimentul, existând suspiciuni cu privire la veridicitatea celor declarate”, au precizat reprezentanții IPJ Prahova.

În acest caz, polițiștii fac cercetări pentru favorizarea infractorului și conducere fără permis.

UPDATE: Un bărbat de 40 de ani, fără permis, era la volanul mașinii urmărite de Poliție în Ploiești

Un bărbat de 40 de ani a fost reținut, duminică, fiind bănuit că se afla la volanul mașinii urmărite de polițiști în Ploiești, scrie Mediafax. În timpul urmăririi, bărbatul, care nu are permis de conducere, a accidentat două mașini parcate.

Potrivit IPJ Prahova, bărbatul de 40 de ani a fost reținut pentru 24 de ore. „În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului implicat în eveniment s-ar fi aflat un ploieștean în vârstă de 40 de ani, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie”, a transmis Poliția Prahova.