Angajatii din audiovizualul public francez sunt chemati, miercuri, la greva. Ei vor opri lucrul pentru 24 de ore ca protest fata de planurile presedintelui Nicolas Sarkozy de a suprima, din anul 2009, publicitatea de la posturile publice de radio si televiziune.

Greva va afecta Radio France, Radio France Internationale, televiziunile de stat si TV 5. Protestatarii cer continuitate in audiovizualul public francez, finantarea sa si respectul pluralismului, potrivit unui comunicat al sindicatelor citat de cotidianul "Le Monde".

Presedintia le-a raspuns protestatarilor ca televiziunea franceza nu va fi privatizata si ca pierderile din renuntarea la publicitate, cifrate la circa 1,2 miliarde de euro, vor fi compensate in totalitate.

Un purtator de cuvant al sindicalistilor a avertizat insa ca presedintele tarii a bulversat audiovizualul francez cu anuntul sau din 8 ianuarie de a suprima publicitatea de la posturile publice si ca seful statului nu are de fapt niciun plan concret pentru a compensa aceasta masura.