Un autocar în care se aflau 25 de copii a fost implicat, duminică, într-un accident pe DN17, pe raza localității Josenii Bârgăului, din județul Bistrița-Năsăud, după ce acesta s-a ciocnit cu un alt autoturism, informează Mediafax.

112Foto: Facebook/ ISU Constanta

Accidentul a avut loc pe DN17, în localitatea Josenii Bîrgăului. În autocar se aflau 25 de copii și 4 adulți.

La fața locului intervin patru autospeciale de salvare de la SMURD și Ambulanță. Patru dintre copiii aflați în autocar au nevoie de îngrijiri medicale.

„De la locul accidentului, echipajele medicale au preluat patru victime, trei băieți și o fetiță, toți de 11 ani, care prezentau traumatisme minore toracice și abdominale. Au fost stabilizați și vor fi fi transportați la UPU Bistrița pentru mai multe investigații și tratament de specialitate”, a declarat Ciprian Păcurar, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

Polițiștii continuă cercetările la fața locului pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului.

UPDATE: Șoferul care a provocat accidentul era băut

Șoferul care a provocat accidentul în care a fost implicat autocarul plin de copii consumase alcool și este cercetat de polițiști pentru vătămare corporală și conducere sub influența băuturilor alcoolice, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanților IPJ Bistrița-Năsăud, din primele cercetări s-a stabilit că șoferul autoturismului care circula, pe DN17, spre Bistrița, nu s-a asigurat corespunzător pentru a intra pe un drum secundar și a fost lovit de autocarul care venea, regulamentar, din sens opus.

„Șoferul autoturismului, un bărbat de 50 de ani, din Josenii Bârgăului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul șoferului autocarului, un bărbat de 35 de ani, din Botoșani, rezultatul a fost negativ”, au transmis polițiștii.

Aceștia continuă cercetările pentru vătămare corporală și conducere sub influența băuturilor alcoolice.