O ursoaică și doi pui s-a apropiat, marți, de o zonă unde se afla un grup de copii la Lacul Sfânta Ana, apoi un alt urs a apărut la periferia orașului Băile Tușnad, jandarmii intervenind pentru îndepărtarea animalelor, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oamenii din Harghita au sunat la 112 și au solicitat, marți, intervenția jandarmilor pentru îndepărtarea unei ursoaice cu pui din zona Lacului Sfânta Ana și a unui urs din zona orașului Băile Tușnad. În primul caz, animalele s-au apropiat foarte mult de zona în care mânca un grup de copii, iar în cel de-al doilea, prezența unui alt animal a fost semnalată la periferia orașului.

„Am fost solicitați prin intermediul SNUAU 112 pentru a interveni la îndepărtarea unei ursoaice cu pui din zona Lacului Sfânta Ana și a unui urs din zona orașului Băile Tușnad. În ceea ce privește primul apel. (...) Din relatarea bărbatului ce a solicitat sprijinul jandarmilor a reieșit faptul că aceasta s-ar fi apropiat de locul unde se comercializează produse de panificație și unde un grup de copii ar fi servit masa și nu ar mai fi vrut să plece. Ursoaica a fost îndepărtată din zonă de către jandarmi, aceștia rămânând o perioadă la fața locului pentru a fi în măsură să intervină dacă ursoaica se reîntoarce, dar nu a fost cazul”, a transmis Gheorghe Suciu, reprezentantul IJJ Harghita.

Al doilea apel a venit de o femeie, care a solicitat ajutorul jandarmilor pentru îndepărtarea unui urs dintr-o zonă aflată la periferia orașului Băile Tușnad. Animalul a fost îndreptat singur spre pădurea din apropiere.

Jandarmii fac apel la turiști să nu hrănească animalele sălbatice, să sune la 112 de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să nu încerce să intervină ei pentru îndepărtarea urșilor și să evite pe cât posibil contactul direct cu animalele.