O bombă de aruncător de calibru 82 de milimetri, în stare perfectă de funcționare, a fost descoperită, luni, în pădurea Hudum din județul Botoșani, de o persoană care căuta metale, relatează Mediafax.

Detector de metaleFoto: torange.biz

Reprezentanții ISU Botoșani au declarat, luni, că o persoană care căuta metale, cu un detector, a găsit, în pădurea Hudum, o bombă de aruncator, calibru 82 de milimetri.

„Bomba de aruncător de calibru 82 de milimetri era în perfectă stare de funcționare. A fost descoperită în pădurea Hudum de o persoană care căuta metale, cu ajutorul unui detector de metale. Elementul de muniție a fost ridicat și transportat în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o data ulterioară”, au spus sursele citate.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc că, în cazul în care cineva descoperă muniţie rămasă neexplodată, nu trebuie să o atingă, să o lovească sau o mişte din locul în care a fost găsită, nu trebuie să încerce să demonteze componentele sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, ci să anunţe ISU sau Poliţia prin numarul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.