Un aruncător de calibru 50 de milimetri, 28 de proiectile explozive calibru 47 de milimetri, 56 de cartușe de calibru 7,92 milimetri și un focos pentru proiectile au fost descoperite, vineri, într-o pădure dintr-un sat din județul Neamț de un bucureștean care avea detector de metale, relatează Mediafax.

Detector de metaleFoto: torange.biz

Potrivit ISU Neamț, bucureșteanul a sunat la 112 și a spus că în comuna Brusturi, sat Poiana, pădurea Poiana, a descoperit, cu ajutorul unui detector de metale, două elemente de muniție neexplodată.

„La locul evenimentului s-a deplasat echipa pirotehnică a unității cu o autospecială pirotehnică încadrată cu 3 subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț, care a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafață de 800 de metri pătrați și a descoperit o lovitură de aruncător calibru 50 mm, 28 proiectile explozive calibru 47 mm, 56 cartușe calibru 7,92 mm și un focos pentru proiectile, muniție ce provine din al Doilea Război Mondial”, au transmis reprezentanții ISU Neamț.

Pirotehnicienii au ridicat, transportat și depozitat muniția descoperită și urmează să o distrugă în condiții de siguranță.