Autoritățile din județul Iași au intrat în alertă sâmbătă seara, după ce două microbuze cu 27 de călători s-au ciocnit în comuna Lețcani, transmite Mediafax.

Doua microbuze s-au ciocnit la Letcani, in IasiFoto: Ziarul de Iasi

Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iași, accidentul s-a produs sâmbătă seara, în comuna Lețcani. Aici, două microbuze cu 27 de călători s-au ciocnit.

UPDATE 2: Potrivit reprezentaţilor ISU Iași, în total 8 persoane dintre cele 27 implicate au fost transportate la spital.

Conform unor surse, accidentul s-a produs din cauza unei manevre neregulamentare de întoarcere, două microbuze ciocnindu-se comuna Lețcani.

Traficul se desfăşoară pe un fir, dirijat, în ambele sensuri.

UPDATE 1: „La ora 21.20 a fost declanșat planul roșu de intervenție, fiind vorba de un accident în care au fost implicate două microbuze. Într-un microbuz se aflau 5 persoane, iar în celălalt 22. La spital au fost transportate 8 persoane. Nu sunt persoane decedate. Poliția investighează cauzele accidentului însă din câte se pare este vorba de nerespectarea distanței regulamentare față de vehiculul din față”, a declarat Marian Șerbescu, prefectul județului, potrivit Ziarul de Iași.

________

La fața locului fiind trimise numeroase echipaje de intervenție: unul de la descarcerare, o autospecială de comandă și primă intervenție (ACPI), trei echipaje de prim ajutor (EPA), șase ambulanțe (SAJ), relatează Ziarul de Iași.

La această oră, pasagerii sunt evaluați de către echipele de intervenție.

Până acum s-a stabilit că șapte persoane au suferit răni ușoare.

„Din primele informații, sunt 27 de persoane implicate. Nu sunt persoane încarcerate, însă mai multe persoane acuza răni. Se evaluează starea tuturor ocupanților. Intervin 5 ambulanțe SMURD, 4 echipaje medicale SAJ și deacarcerarea”, au declarat reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.