O mașină a Poliției din Răduți a fost implicată într-un accident pe o stradă din oraș, în timp ce urmărea o mașină condusă de un adolescent de 14 ani, care a pierdut controlul volanului și a ajuns într-un stâlp de iluminat public. Un polițist a fost rănit, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

O mașină a Poliției din Rădăuți a fost implicată, miercuri seara, într-un accident rutier, în timp ce urmărea un autoturism condus de un minor de 14 ani.

Adolescentul era în mașină împreună cu alți doi minori, în vârstă de 16 ani, iar la un moment dat a acroșat un autoturism. Polițiștii au încercat să îl oprescă, însă adolescentul s-a speriat, a pierdut contolul mașinii, a lovit autospeciala Poliției și s-a oprit într-un stâlp, după care a fugit.

În urma impactului, unul dintre polițiști a fost rănit.

„Un minor de 14 ani din municipiul Rădăuți a condus un autoturism pe str. Calea Unirii din localitate, în mașină aflându-se ca pasageri alți doi minori de 16 ani. La un moment dat șoferul minor a acroșat un alt vehicul, fiind surprins de un echipaj de poliție care a plecat în urmărirea sa. Un alt echipaj de Poliție a ieșit în întâmpinarea vehiculului urmărit, minorul pierzând în aceste condiții controlul asupra direcției de mers și lovind autospeciala de poliție. Au rezultat avarii la autospecială și rănirea ușoară a conducătorului autospecialei, un agent de poliție de 30 ani (contuzie omoplat). Șoferul minor a coborât din autoturism și a fugit, fiind reținut un pasager”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Suceava, Ionuț Epureanu.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal pentru conducere fără permis și vătămare corporală din culpă și încearcă să îl rețină pe șoferul în vârstă de 14 ani.​