Sindicalistii de la Caile Ferate si reprezentantii Guvernului nu au ajuns nici astazi la un acord privind cresterile salariale, dupa 6 ore de negocieri, anunta Antena 3.

Potrivit ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, negocierile vor continua si in urmatoarele zile, insa nu a fost stabilita o data exacta. Ludovic Orban a anuntat ca oferta ministerului Transporturilor privind majorarea salariilor ceferistilor ramane neschimbata - cresterea salariilor cu 8 procente anul acesta, acordate in doua transe. La randul lor, sindicalistii solicita in continuare majorari salariale de 12 procente si spun ca nu renunta la proteste, care ar putea culmina cu greva generala.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, spune, insa, ca obtinerea de venituri suplimentare nu poate fi decat rezultatul imbunatatirii performantelor economice ale companiei. El a adaugat ca disponibilizarile nu sunt o solutie.

Premierul Calin Popescu Tariceanu declarase, insa, tot astazi, ca majorarile salariale de nivelul celor solicitate de sindicate nu sunt posibile fara o restructurare la CFR, in conditiile in care compania are pierderi mari, si supravietuieste cu ajutorul unor sume primite de la bugetul de stat.