Șapte deținuți de la Penitenciarul Codlea, județul Brașov, sunt cercetați pentru abateri disciplinare, după ce ar fi ingerat, în mod voluntar, obiecte metalice, transmite Mediafax. După ce au primit ajutor medical la un spital public, deținuții au fost transferați la un spital penitenciar.

PenitenciarFoto: Agerpres

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea, Liviu Matache, a declarat, luni, pentru Mediafax, că cei șapte deținuți au ingerat obiectele metalice în 23 ianuarie și au primit îngrijiri medicale, prima dată, la spitalul public.

„Șapte deținuți de la Penitenciarul Codlea au ingerat voluntar obiecte de natură metalică, iar urmare a acestui fapt le-a fost acordată asistența medicală de urgență, au fost prezentați la un spital din rețeaua publică de sănătate”, a spus Marache.

Ulterior, persoanele deținute au fost duși la Spital Penitenciar din cadrul sistemului penitenciar.

Pentru că au înghițit obiectele, cei șapte sunt acum cercetați.

„Această versiune de autoagresiune reprezintă abatere disciplinară, sens în care a fost demarată procedura disciplinară împotriva celor șapte”, a mai spus Liviu Matache.

Acesta a precizat că nu este cunoscut motivul pentru care cei șapte au ales să recurgă la un astfel de gest, fiind demarată o anchetă internă.

Surse locale au precizat că cei șapte ar fi fost bătuți în penitenciar și ar fi ales să ingereze obiectele metalice în semn de protest.