Aproximativ 300 de camioane așteaptă, la ora transmiterii știrii, pe DN5 sensul de ieșire spre Bulgaria, spun reprezentanții Poliției de Frontieră, citati de Mediafax.

"Miercuri au fost restricții de trafic pe teritoriul Bulgariei, au fost drumuri închise din pricina zăpezii și au fost instituite restricții, nu au mai fost primite camioanele mai mari de 12 tone. Noi am făcut informare și toți cei cu camioane au staționat în parcări. După ridicarea restricțiilor, ele s-au pus în mișcare, dar staționând o perioadă mai lungă și nefuncționand nici bacurile s-au firmat cozi, dar nu 2.000 de tiruri, sunt în jur de 300 de camioane. Este un număr mare, în jur de 300 de tiruri care așteaptă la procedurile de control, dar sunt datorate restricțiilor de trafic din cauza vremii", a declarat, pentru Mediafax, Alexandra Popescu, ofițer de presă din cadrul Poliției de Frontieră.

Informațiile de la oficial vin în contextul în care Federația operatorilor români de transport (FORT) a anunțat că aproximativ 2.000 de camioane așteaptă pe DN 5, pe o distanță de 40 de kilometri, să treacă frontiera în Bulgaria, pentru această operațiune estimându-se un timp de trecere de minimum 72 ore.