Preotul Hrisostom Filipescu a fost găsit în Germania, anunță TvmNeamt.ro, care citează „surse bine informate”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu se știe exact dacă a fost găsit ieri sau astăzi, însa în mod sigur el se află în Germania, nu a fost victima vreunei infracțiuni și a declarat că cel puțin deocamdată nu vrea să intre în legătura cu niciun cunoscut sau rudă. Preotul a fost găsit în urma colaborarii dintre polițiștii nemțeni și cei din Germania”, potrivit sursei citate.

Informația a fost confirmată oficial și de IPJ Neamț.

”Astăzi, 14 noiembrie a.c., în urma activităților întreprinse de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri din cadrul I.P.J. Neamț, bărbatul de 33 de ani, din localitatea Țibucani, a fost depistat pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, iar la solicitarea acestuia nu putem comunica locația exactă în care se află”, precizeaza IPJ Neamt.

Potrivit surselor tvmneamt.ro, preotul ar fi declarat polițiștilor din Germania că nu dorește să se facă cunoscut locul exact în care se află și că, cel puțin deocamdată, nu vrea să ia legătura cu nimeni. El ar fi plecat din țară în urma presiunilor la care a fost supus de mai multe persoane din Biserică și dupa ce ar fi aflat că urma să fie declarat nebun. Mașina lui a fost găsită în aeroportul din Bacău. Sursele citate spun că este foarte posibil ca Hrisostom să revină în țară după ce va obține un certificat de la o instituție medicală din Occident prin care va demonstra că este în deplinătatea facultăților mintale.

Citește aici