Peste 150 de persoane au fost evacuate, marți seara, dintr-un supermarket din Ploiești, după ce un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că în magazin a fost amplasată o bombă, transmite Mediafax. De asemenea, individul a mai spus că o altă bombă a fost pusă la Spitalul de Urgență.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE: 30 de persoane evacuate și din Spitalul de Urgență Ploiești din cauza amenințării cu bombă

Un număr de 30 de persoane au fost evacuate marți seara din Spitalul de Urgență din Ploiești, din cauza amenințării cu bomba de la unitatea spitalicească. Autoritățile fac verificări pentru a stabili dacă amenințarea este reală sau falsă.

„La ora 21.30 au fost evacuate 30 de persoane, aparținătorii persoanelor internate în Spitalul Județean de Urgență”, a transmis ISU Prahova.

Pompierii militari au început montarea a două corturi în parcarea Spitalului, în eventualitatea în care se impune evacuarea pacienților.

La rândul lor, reprezentanții Poliției Prahova au spus că procedura de intervenție în astfel de situații arată că la spital verificarea se efectuează în etape, în funcție de amplasament și sectoarele medicale existente.

„Se efectuează verificări în paralel la ambele locații, spital și supermarket, pentru a stabili dacă există sau nu vreun dispozitiv explozibil sau nu. În același timp se efectuează cercetări pentru depistarea apelantului”, potrivit Poliției Prahova.

La Spitalul din Prahova au ajuns, marți seara, prefectul județului, șefii ISU, DSP, SRI, IPJ, conducerea Spitalului Județean de Urgență și președintele Consiliului Județean.

Potrivit ISU Prahova, un bărbat a sunat la 112 și a spus că au fost amplasate bombe la un supermarket din zona de nord a Ploieștiului și la Spitalul de Urgență.

Peste 150 de oameni au fost evacuați din magazin, iar la Spitalul de Urgență se fac verificări, fără să fie alertați pacienții, deoarece, între timp, cel care a dat alarma nu a mai răspuns la telefon.

La fața locului sunt echipaje de la pompieri, SRI, Ambulanță și Poliția Prahova.

Autoritățile nu exclud ca amenințarea să fie una falsă, dar cu toate acestea, fac verificări.