Un brăilean de 42 de ani este cercetat sub control judiciar după ce a furat 200 de oi din satul Măicănești, județul Vrancea, cauzând un prejudiciu de 60.000 de lei, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Proprietarii de oi din satul vrâncean Măicănești au reclamat la Poliție că, de la sfârșitul lunii octombrie, au început să dispară animalele.

Polițiștii au făcut o percheziție la domiciliul unui suspect, din comuna brăileană Salcia Tudor, unde au găsit mai multe oi furate.

„La data de 05 noiembrie a.c., ora 16.30, polițiștii Secției Nănești au efectuat o percheziție domiciliară pe raza comunei Salcia Tudor, județul Brăila, pentru documentarea activității infracționale a unui bărbat. Conform probatoriului administrat, în perioada 22 octombrie - 4 noiembrie a.c., bărbatul, în vârstă de 42 de ani, ar fi sustras 200 de ovine de pe raza satului Măicănești, cauzând un prejudiciu în valoare de 60.000 de lei. (...) Totodată, în urma celorlalte activități specifice, polițiștii au reușit identificarea a 86 de ovine”, a anunțat Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

Marți, suspectul, un brăilean în vârstă de 42 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, iar miercuri magistrații au decis că bărbatul poate fi cercetat în stare de libertate, dispunând măsura controlului judiciar.