Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat astazi ca PNL inclina pentru ca data alegerilor locale sa fie 25 mai, insa o decizie finala va fi luata dupa consultarea partidelor parlamentare, informeaza NewsIn.

"Noi inclinam spre o data ca 25 mai, care nici sa nu prelugeasca peste termen mandatul alesilor locali si nici sa nu se suprapuna peste campionatul european, astfel incat sa le stricam placerea romanilor de a se uita la meciurile de fotbal cu o campanie care sa fie la concurenta cu meciurile", a comentat Orban, adaugand ca "este prima data cand a coincis parerea domnului Boc cu parerea domnului Tariceanu si alti lideri ai PNL. Nu s-a luat o decizie, ea se va lua dupa consultarea tuturor partidelor parlamentare".

Presedintele PDL, Emil Boc, a solicitat guvernului sa stabileasca data pentru alegerile locale si a precizat ca 25 mai si 8 iunie ar fi potrivite pentru ca respecta prevederile legislative si Constitutia.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat miercuri ca doreste sa se consulte cu partidele parlamentare inainte de a se adopta hotararea pentru determinarea datei alegerilor locale.