Peste 50 de morminte dintr-un cimitir din Satu Mare au fost vandalizate, mai multe pietre funerare fiind lovite, sparte și vopsite, relatează Mediafax. Poliția a întocmit dosar penal pentru profanare de morminte și a declanșat o anchetă pentru prinderea autorilor.

Cimitir vandalizatFoto: AGERPRES

Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Cochera, a declarat pentru Mediafax că cimitirul respectiv este închis după ora 20.00, dar fiindcă a fost Luminația, a fost lăsat deschis pe timpul nopții de vineri spre sâmbătă.

„Poliția a fost sesizată în cursul nopții de vineri spre sâmbătă despre faptul că într-unul dintre cimitirele din Satu Mare au fost profanate 54 de morminte, acestea fiind distruse de persoane necunoscute deocamdată. Cimitirul este închis după ora 20, dar fiindcă a fost Luminația, a fost lăsat deschis pe timpul nopții. S-a întocmit dosar penal pentru profanare de morminte în acest caz și se fac cercetări pentru a se stabili cine sunt vinovații”, a spus Cochera.

Surse judiciare au declarat, la rândul lor, că pietrele funerare ale mormintelor au fost lovite, sparte și mâzgălite cu vopsea verde.

„Se fac verificări, se vizionează camerele video din zonă, se audiază diverse persoane. Chiar dacă fapta a avut loc pe timpul nopții, avem mijloace la îndemână pentru depistarea autorilor”, au spus sursele citate.