Valorile de trafic sunt ridicate pe Valea Prahovei, viteza cu care se circulă spre Bucureşti fiind de aproximativ 30 km/h şi este de aşteptat ca aceasta să scadă şi mai mult în orele următoare, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Coada in trafic pe Valea PrahoveiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Potrivit Centrului Infotrafic, citat de Agerpres, din cauza numărului foarte mare de turişti care se întorc de la munte, valorile de trafic sunt ridicate pe DN1, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, între Predeal şi Buşteni, precum şi între Sinaia şi Comarnic, pe sensul de mers către capitală, unde se circulă cu o viteză de aproximativ 30 km/h şi este de aşteptat ca aceasta să scadă şi mai mult în orele următoare. În zona localităţii Comarnic traficul este intens şi pe sensul către Braşov.

Pentru evitarea aglomeraţiei, un echipaj de poliţie aflat în zona Dărste le recomandă şoferilor să folosească ruta ocolitoare DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, A3 Ploieşti - Bucureşti, unde valorile de trafic sunt reduse şi se circulă fluent.