Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe românii care se află au vor să călătorească în Grecia asupra unui incendiu în insula Corfu, în apropierea plajei Kalami, precizând că autoritățile locale au evacuat oamenii din satul Vigla, potrivit Mediafax.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că se înregistrează un incendiu în insula Corfu, în apropierea plajei Kalami, autoritățile locale grecești luând măsura de evacuare a satului Vigla", transmite MAE, într-un comunicat de presă remis, marți seară MEDIAFAX.

Sursa citată adaugă că românii "pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 și cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență".

Totodată, românii care se confruntă cu o situație urgentă, "au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076", mai precizează sursa menționată.

MAE recomandă și consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro> și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.