Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a fostului director general al Companiei Nationale a Cailor Ferate Romane, Mihai Necolaiciuc, se afirma intr-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor, Necolaiciuc este acuzat de savarsirea a sapte infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave si a trei infractiuni de utilizare a creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, care au produs companiei un prejudiciu de peste 18 milioane euro.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata alti noua inculpati.

Procurorii il acuza pe Necolaiciuc ca, in perioada 2001-2003, a angajat compania intr-o serie de relatii contractuale nelegale, in urma carora au fost platite din bugetul companiei, cu incalcarea prevederilor legale, produse, bunuri si servicii care, fie nu au fost deloc livrate, fie s-au dovedit a fi necorespunzatoare calitativ si nefolositoare companiei.

Prin aceste operatiuni a fost creat un prejudiciu de 580.663.188.284 ROL (18 368 442 euro) in dauna CNCFR.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecatoria Sectorului 1.

DNA precizeaza ca Necolaiciuc mai este cercetat si in alte dosare penale instrumentate de Directia Nationala Anticoruptie. "Referitor la acest aspect, precizam ca pe numele acestuia a mai fost emis un mandat de arestare si cu privire la savarsirea altor infractiuni aflate in prezent in cercetare", sustine comunicatul.