Un autoturism care nu a oprit la semnalele polițiștilor a fost urmărit, marți seara, în Galați, de mai multe mașini ale Poliției și, după ce a spart mai multe baraje, șoferul fugar a abandonat autovehiculul și a dispărut. Șoferul este căutat de polițiști, transmite Mediafax.

Masina de politieFoto: Politia Romana

Urmărirea a început după ce șoferul unui autoturism BMW a refuzat să oprească la semnalele agenților de poliție. Mașina a fost dată în urmărire după ce alți doi cetățeni au sunat la numărul de urgență 112 și au anunțat că atuoturismul lor a fost acroșat de BMW.

"Doi cetățeni, un bărbat și o femeie, aflați într-o masină în zona Spitalului Județean au fost acroșați de o mașină. Ei au anunțat la 112, au reținut numărul. Poliția a dat în consemn mașina care nu a oprit după ce a acroșat celălalt autoturism. Aceasta a fost identificată pe o stradă din oraș, șoferul nu a oprit la semnalele polițiștilor", a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Iulian Unguru.

Pe străzile din Galați au fost trase mai multe focuri de armă, iar mașinile polițiștilor și cea condusă de fugar au fost avariate în timpul urmăririi. După ce a reușit să treacă de mai multe baraje ale polițiștilor, fugarul a fost încolțit, apoi a abandonat mașina și a dispărut.

Acum Poliția încearcă să-l identifice pe fugar și să afle de ce acesta a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor.

"Mașina a fost urmărită, s-a exercitat un foc de avertisment, apoi alt foc de armă în direcția autoturismului. Polițiștii au organizat blocaje, au încercat să-l oprească, fugarul a forțat blocajul, a lovit mașinile, urmărirea a continuat și la un moment dat acesta a reușit să coboare și să dispară. Cercetările continuă, s-au luat toate măsurile specifice, mașina este verificată de polițiștii de la Criminalistică", a precizat Iulian Unguru.

Dacă va fi prins, șoferul vinovat va fi cercetat pentru distrugere și ultraj deoarece a avariat mai multe mașini și a pus în pericol viața unor polițiști care au încercat să-l oprească la un baraj.