Una dintre infirmierele de la un cămin de vârstnici din Focșani îl acuză pe directorul instituției, care este și preot, că a sechestrat-o, a bruscat-o și i-a cerut să întrețină raporturi sexuale ca răsplată pentru faptul că a fost angajată fără să dea șpagă, relatează Mediafax.

AgresiuneFoto: moody.af.mil

Incidentul s-ar fi întâmplat luni noaptea, în jurul orei 4.30, în camera de protocol a căminului. Femeia aflată în tura de noapte declară că a fost chemată la discuții de directorul instituției, un bărbat de 40 de ani, care este și preot la o biserică din Focșani.

Femeia a declarat pentru Mediafax că bărbatul s-a dezbrăcat și i-a cerut să întrețină raporturi sexuale ca răsplată pentru faptul că a fost angajată fără să plătească șpagă.

În plus, victima ar fi fost amenințată, bruscată, trasă de păr și împiedicată să iasă din cameră.

În cele din urmă, femeia a fost lăsată să plece și a fugit pe stradă, fiind și în prezent speriată.

"Îmi este frică, sunt amenințată, domnul șef de centru m-a amenințat, dar nu mă las, vreau dreptate. Îmi mențin afirmațiile, chiar dacă sunt amenințată. V-am spus dumneavoastră ce am pățit, dar le-am spus și celor din instituție. Am luat-o pe cale ierarhică. Am raportat la cămin, am fost la Direcție, am lăsat aceeași declarație, nu mi s-a dat număr de înregistrare, am ajuns la Primărie, am lăsat și acolo două hârtii, tot nimic. De abia după ce am ajuns în media au fost înregistrate hârtiile mele, mâine (n.r. joi, 30 august) mă cheamă să dau declarație la Primărie", a declarat infirmiera Iuliana Coman.

Femeia urmează să facă plângere la Poliție și a obținut un certificat medico-legal care atestă ca a fost agresată.

"Nu eu am cerut concediu medical, medicii au stabilit. Am repaus medical șapte zile și mâna imobilizată. După cele șapte zile, mă voi duce la serviciu, sper să nu mă dea afară. Am certificat medical, dar au fost mai multe violențe pe care vi le spun, el m-a tras de păr, m-a pus în genunchi", a spus infirmiera agresată.

Colegii de muncă ai femeii declară că directorul vorbește urât cu angajații și că a adus o stare de tensiune în interiorul instituției.

"Eu și colegii mei nu vrem decât dreptate. Mulți m-au sunat, mă susțin, altora le este frică. Nici nu știu care este calea legală, eu nu vreau să pățească și alții ce am pățit eu, eu voi cere să fie audiat tot personalul, dar și angajații firmei de pază care nu au fost lăsați să intervină", a spus femeia.

Poliția s-a sesizat din oficiu și va face o anchetă pentru a stabili dacă acuzațiile se confirmă. Polițiștii vor audia părțile implicate și vor analiza înregistrările camerelor video din interiorul și din curtea Căminului de Persoane Vârstnice din Focșani.

Directorul căminului de vârstnici din Focșani nu a putut fi contactat, surse locale declarând că acesta și-a luat concediu.