Mai multe persoane au fost evacuate din propriile case, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter produs joi în centrul Italiei, relatează site-ul cotidianului The Independent.

Potrivit agenției Ansa, seismul s-a produs în jurul orei locale 20.19 (ora României, 21.19), având epicentrul în apropierea localității Montecilfone, aflată în provincia Campobasso.

Primarul localității Montecilfone a anunțat că oamenii au fost evacuați și că nu există pagube majore, potrivit Mediafax.

Și în în cursul nopţii de marţi spre miercur s-a produs un cutremur de suprafaţă cu intensitatea de 4,7 grade în centrul Italiei, fiind simţit puternic în numeroase localităţi, anunţă Institutul italian de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), potrivit Mediafax.

Cutremurul de 4,7 grade a avut loc marţi la ora 23.48 (miercuri, 0.48, ora României) în apropierea localităţii Montecilfone (provincia Campobasso, regiunea Molise), în partea centru-sud a Italiei. Seismul s-a produs la adâncimea de doar 19 kilometri. Ulterior, seismul a fost revizuit la 4,6 grade.

Cutremurul s-a simţit puternic în centrul şi sudul Italiei, în principal în oraşele Pescara, Caserta, Avellino şi Napoli. De teamă, mii de persoane au ieşit pe străzi în localităţile situate în zona epicentrului, informează publicaţiile La Repubblica şi Il Messaggero.