Biblioteca Nationala din Bucuresti va fi transformata in mall cultural, incepand cu anul 2011. Lucrarile pentru o noua biblioteca nationala au inceput in 1986, iar, in cele din urma, constructia va fi un adevarat mall cultural, ale carui costuri se vor ridica, in total, la peste 78 de milioane de euro, anunta Antena 3.

Pe langa obisnuitele sali de lectura, bucurestenii vor avea acces la anticariate, librarii, dar si cafenele si restaurante. Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a precizat ca „aici va sta cam tot ce s-a acumulat in Biblioteca Nationala de-a lungul timpului. Va deveni un spatiu multicultural polivalent."

Ministerul Culturii a cerut sprijinul Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru achita investitia de la Biblioteca Nationala.

Cladirea va fi imbracata in final in pereti de sticla. Biblioteca Nationala nu este singura cladire care va fi refacuta. Din acelasi program de reabilitare a monumentelor istorice mai fac parte Opera Nationala, Muzeul Taranului, Muzeul National Grigore Antipa, dar si Teatrul National si Palatul Culturii din Iasi. Refacerea monumentelor va costa in total aproape 270 de milioane de euro.