Aproape 1.000 de plante de cannabis au fost găsite la locuințele unor bărbați din județul Covasna, care ar fi fost cultivate în luna martie 2018, două persoane fiind duse la audieri în urma unor percheziții, transmite Mediafax.

Cultura de cannabis, desfiintata de Politie si DIICOTFoto: Politia Romana

Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă de Poliția Covasna, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au fost ridicate aproape 1.000 de plante de cannabis, descoperite la locuințele unor bărbați din județul Covasna.

"Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Covasna, au efectuat, la sfârșitul acestei săptămâni, două percheziţii domiciliare. Au fost vizate locuinţa şi reşedinţa unei persoane, de 64 de ani, bănuite de cultivare ilicită de plante de cannabis", potrivit Poliției Covasna.

Din investigații a reieșit că persoana în cauză ar fi cultivat, începând cu luna martie a acestui an, plante de cannabis.

"În urma cercetărilor și a percheziţiilor, au fost descoperite două culturi outdoor de cannabis, fiind ridicate 959 de plante de culoare verde - olive și semințe de cannabis. Două persoane, de 64 și 71 de ani, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri", potrivit comunicatului de presă.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de cultivare fără drept a drogurilor de risc.