Salvatorii au pornit degeaba în ajutorul turiștilor rămași izolați duminică în zona Valea Rea din Argeș, întrucât aceștia au plecat înainte de sosirea echipajelor, relatează Mediafax.

Interventie SalvamontFoto: Facebook / Salvamont

Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, a declarat că turiștii au plecat înaintea sosirii echipajelor.

"Au reușit să treacă râul și au ajuns la domiciliu, în Slatina, Olt. Echipajele se întorc la bază. Au fost 2 bărbați și 3 femei cu o mașină de teren", a spus Epure.

Turiștii au rămas izolați pe malul interior al râului Doamnei, în zona Valea Rea din Argeș, după ce apa s-a umflat din cauza ploilor abundente și nu au mai putut ajunge la drumul forestier.

Directorul Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, declara pentru Mediafax că cei cinci turiști campau în zona respectivă și nu au mai putut pleca deoarece apa s-a umflat și nu au găsit drumul forestier.

La rândul său, șeful Salvamont Nucșoara, Valentin Retevoi, declara că cei cinci intenționau să urce pe Vârful Omu și că intervenția se arăta grea și de durată.

Pentru salvarea turiștilor au plecat o echipă a Salvamont Nucșoara, un echipaj cu barcă pneumatică și un echipaj SMURD de la Detașamentul Curtea de Argeș.

Sâmbătă, tot pe râul Doamnei, însă în comuna Corbi, un bărbat care a încercat să traverseze călare apa a fost luat de o viitură și a murit.