Mai multe străzi și subsoluri de blocuri au fost inundate, sâmbătă, în municipiul Brașov, în urma unei ploi torenţiale care a durat câteva minute, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru evacuarea apei, transmite Mediafax. Județul Braşov a fost sâmbătă după-amiază sub o avertizare cod portocaliu de furtună, fiind anunţate precipitaţii însemnate, grindină şi intensificări ale vântului.

Strazi inundate in BrasovFoto: Captura YouTube

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brașov, pompierii au fost chemați să intervină cu motopompele pe străzile Carpaților, Sitarului, Pârâului, pentru a scoate apa din subsolurile unor blocuri.

"Intervenim și la pasajul de la Hidromecanica, în centrul civic al orașului, unde apa avea în jur de cinci centimetri. Acolo de fiecare dată când plouă mai mult sunt probleme. În total, se intervine în cinci locații din Brașov. Este o stradă principală, unde canalizarea nu a mai făcut față, fiind inundate mai multe subsoluri de bloc. Sunt mai multe echipaje, cu patru motopompe pe teren", a declarat pentru Mediafax Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

Ploaia torențială a durat doar câteva minute.

Până duminică, la ora 23.00, județul Brașov se află sub avertizare cod galben, fiind anunțate cantități de apă însemnate, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Meteorologii au emis însă sâmbătă după-amiază și o avertizare nowcasting de cod portocaliu pentru judeţul Braşov, valabilă până la ora 16.15, fiind anunţate precipitaţii însemnate, grindină şi intensificări ale vântului.

Potrivit News.ro, meteorologii au anunțat averse de ploaie ce vor cumula 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice şi grindină de dimensiuni medii. De asemenea, se vor înregistra intensificări ale vântului. Fenomenele pericoloase vor apărea cu intensitate mai mare în localităţile Rupea, Racoş, Jibert, Homorod, Caţa şi Buneşti.

Anterior, şi judeţul Hunedoara s-a aflat sub incidenţa unei avertizări silimare.

De altfel, meteorologii au emis o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică în centrul şi vestul ţării, valabilă de sâmbătă de la ora 14.00 până duminică la ora 23.00. Vor fi averse care vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

UPDATE: Trafic feroviar oprit pe magistrala Braşov - Târgu Mureş, după ce un copac a căzut peste linia ferată

Traficul feroviar este oprit pe Magistrala 400 Braşov - Târgu Mureş, la kilometrul 206, între staţiile Deda şi Topliţa, din cauza unui copac căzut peste linia de cale ferată, anunță Centrul Infotrafic al Poliției Române.

"Din cauza unui copac căzut peste linia de cale ferată, traficul feroviar este oprit pe Magistrala 400 Braşov - Târgu Mureş, la kilometrul 206, între staţiile Deda şi Topliţa", potrivit Centrului Infotrafic, citat de Mediafax.

Până ce copacul va fi îndepărtat de pe linia ferată, două trenuri de călători sunt oprite în staţia Lunca Bradului, judeţul Mureş.

Și județul Mureș este sub cod galben de furtuni până duminică la ora 23.00.