UPDATE 00:30 Cele două tinere care duminică seară au căzut cu maşina în Lacul Ghioroc au murit la Spitalul Judeţean din Arad, în pofida eforturilor medicilor, care au încercat să le resusciteze timp de două ore şi jumătate, potrivit news.ro.

Două tinere au căzut cu maşina în Lacul Ghioroc, frecventat în weekend de mii de persoane pentru plajă şi baie, iar doi tineri de 18 şi 27 de ani din acelaşi autoturism au reuşit să se salveze şi au ieşit din apă, primind îngrijiri de la medici, potrivit news.ro.

Incidentul a fost anunţat la 112 de către o femeie care a văzut cum un autoturism a plonjat în Lacul Ghioroc (aflat la 25 kilometri de municipiul Arad), de pe un alt mal decât cel frecventat în weekend de mii de persoane care fac plajă şi baie.

Echipaje de descarcerare şi scafandri ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad s-au deplasat imediat la faţa locului, având şi o barcă, iar înainte a ajuns un ehipaj SMURD.

Din apele lacului au ieşit singuri doi bărbaţi, care au primit îngrijiri imediat de la medici, însă aceştia au spus că două tinere de 24 şi 26 de ani au rămas blocate în maşina care s-a scufundat, lacul având la mal peste opt metri, în timp ce la mijloc depăşeşte 15 metri.

Reprezentanţii ISU au intrat în apă şi au reuşit recuperea victimelor, care au stat în apă aproximativ 30 de minute şi erau în stare de inconştienţă. După manevre de resuscitare care au durat aproximativ o oră la faţa locului, ele au fost duse la Spitalul Judeţean Arad, unde medicii continuă manevrele de resuscitare. Ei au explicat că în cazul victimelor care au stat în apă rece manevrele de resuscitare pot da rezultate după câteva ore.

Autoturismul a fost scos din apă, iar poliţiştii fac cercetări cu privire la împrejurările în care maşina a căzut în apă, vehiculul fiind condus de către una dintre tinerele decedate.