Bărbatul care a urcat luni seară pe acoperişul Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi, de unde a ameninţat că se aruncă în gol, a coborât de pe clădire în urma discuţiilor avute cu negociatorii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a coborât în jurul orei 22.30, după mai bine de trei ore de discuţii cu oamenii legii.

"Bărbatul a fost convins de negociatorii de la Poliţie să coboare de pe acoperişul Teatrului Naţional", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, Anca Vâjiac, care a precizat că acesta a fost dus la Institutul de Psihiatrie Socola, pentru expertiză.

Conform sursei citate, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, nu este la prima tentativă de acest gen. El este un fost deţinut care a mai urcat şi în trecut pe acoperişul aceleiaşi instituţii, ameninţând că se sinucide dacă nu vorbeşte cu autorităţile locale.

"Nu am nicio sursă de venit. Nu vreau să fac alte belele. Vreau să plec dincolo, în străinătate, nu vreau să mai rămân în România. Sunt disperat de viaţă. Vreau să vorbesc cu domnul prefect, cu domnul primar să mă ajute", a afirmat bărbatul.

La faţa locului s-au deplasat echipaje ale poliţiei şi jandarmeriei.