Primarul comunei Urecheşti din judeţul Vrancea, Nistor Bratosin, a fost reţinut miercuri seară pentru 24 de ore, iar vineri va fi dus în instanţă cu propunerea de arestare preventivă, el fiind audiat în cursul zilei într-un dosar în care este acuzat că ar fi instigat o persoană să dea foc unor ferme, potrivit news.ro.

Nistor Bratosin a fost audiat de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, în legătură cu două incendii care au avut loc în urmă cu câteva luni, incendii care potrivit anchetatorilor ar fi fost provocate intenţionat.

La finalul audierilor, primarul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de două infracţiuni de instigare la distrugere, în timp ce o altă persoană este cercetată pentru comiterea celor două infracţiuni de distrugere. Prejudiciul cauzat în urma incendierii celor două imobile este estimat la 115.000 de lei, iar cei doi nu şi-ar fi recunoscut faptele, potrivit surselor citate.

Persoana acuzată că ar fi provocat cele două incendii, instigată de primar, ar fi arestată într-un alt dosar legat de mai multe spargeri de locuinţe, urmate de furtul mai multor obiecte de valoare: bijuterii, electronice şi electrocasnice, dar şi sume de bani.

Faptele de care este acuzat primarul Nicolae Bratosin au avut loc la sfârşitul anului 2017 în Urecheşti. Atunci, două ferme au fost mistuite de incendii, iar zeci de animale au murit, la interval de doar două săptămâni. Poliţiştii au menţionat atunci că focul ar fi fost pus intenţionat, iar proprietarii fermelor au spus la cercetări că ar putea fi vorba despre o răzbunare politică.