Scafandrii militari din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Dobrogea au recuperat, după aproape 13 ore de căutări, trupul neînsufleţit al unui bărbat care plecase luni la pescuit pe lacul Oltina, situat în sud-vestul judeţului Constanţa, informează un comunicat de presă al IJSU, citat de Agerpres.

ISU ConstantaFoto: Facebook/ ISU Constanta

Potrivit sursei citate, trupul neînsufleţit al pescarului a fost găsit la o adâncime de 3 - 4 metri, pe fundul mlăştinos al lacului Oltina, în aceeaşi zonă unde se aflau şi plasele instalate de acesta.

"Militarii din cadrul IJSU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină, în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 01.00, pe lacul Oltina, acolo unde un bărbat în vârstă de aproximativ 62-63 de ani, domiciliat în satul Oltina, a fost dat dispărut fără urmă de către familie. Din relatările rudelor, se pare că luni, în jurul orei 18.00, plecase la pescuit şi nu a mai revenit acasă. La faţa locului, pompierii de la Detaşamentul Cernavodă au găsit doar barca cu care pescarul ieşise pe lac iar în dimineaţa de marţi, 1 mai, scafandrii au început căutările pe fundul lacului", a precizat purtătorul de cuvânt al IJSU, Anca Chiriţă.