Șase persoane suspectate că ar fi sustras bunuri din locuinţe, dar şi combustibil, au fost reținute de polițiștii din Vrancea, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR.

PolitieFoto: Hotnews

"Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani au efectuat, la data de 25 martie, 14 percheziţii domiciliare (în municipiul Focşani şi în comune din judeţul Vrancea), la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea mai multor furturi din locuinţă şi de combustibil, pe raza judeţului Vrancea", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române, într-un comunicat citat de Agerpres.

În urma acţiunii au fost indisponibilizate bijuterii, telefoane mobile, parfumuri, ceasuri, articole de îmbrăcăminte, unelte electrice, susceptibile a proveni din infracţiuni sau folosite la comiterea acestora. Totodată, a fost găsit un pistol cu gaze şi şase cartuşe.

Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2017 - martie 2018, şase persoane ar fi sustras din locuinţe bunuri, pe care ulterior fie le-ar fi utilizat în interes propriu, fie le-ar fi comercializat.

Doi bărbaţi, de 19, respectiv 61 de ani, sunt bănuiţi de furtul a aproximativ 500 de litri de combustibil dintr-un autotren parcat pe DN2 E85, în afara municipiului Focşani.

Până în prezent, prejudiciul cauzat a fost estimat la 100.000 de euro.

"15 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Focşani pentru audieri. Şase persoane au fost reţinute de poliţişti, urmând a fi prezentate luni Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", se arată în comunicat.

La percheziţii au participat şi poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Goleşti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Vrancea.