Ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, se afla luni si marti la Bruxelles, la prima reuniune din acest an cu omologii sai din statele membre ale Uniunii Europene, transmite Rador.

Ciolos are programate intalniri si la Comisia Europeana unde se va dezbate propunerea CE de modernizare a agriculturii comunitare, propunere lansata la sfarsitul lunii noiembrie sub numele "Bilantul de sanatate al politicii agricole comune". Ideea Comisiei este sa continue reforma istorica realizata in sectorul agricol european in 2003, cand s-a renuntat la corelarea intre ajutoarele platite agricultorilor europeni si cantitatile produse.

Propunerea a mai fost discutata de ministrii statelor membre ale Uniunii o singura data si se asteapta ajungerea la o pozitie comuna pana la sfarsitul anului. De altfel, presedintia slovena si-a propus ca prioritate a mandatului sau in fruntea Uniunii avansarea discutiilor.

Ciolos va avea convorbiri si la Directia de Agricultura si Dezvoltare Rurala si la cea de Sanatate, unde va discuta cu comisarul Markus Kyprianou despre pesta porcina in Romania si despre problemele din sectorul de ecarisaj.