Un puternic incendiu a izbucnit, joi seara, la un depozit de fan de la Herghelia din Mangalia, fiind afectata o suprafata de aproximativ doua mii de metri patrati. Nu sunt persoane ranite si pana la ora transmiterii acestei stiri caii nu au fost evacuati. Pompierii incearca sa stinga focul si sa impiedice extinderea incendiului si in alte zone ale hergheliei, potrivit news.ro.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, pompierii au fost solicitati sa intervina, joi seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de fan de la Herghelia din Mangalia, la fata locului deplasandu-se doua autospeciale.

Focul a afectat o suprafata de aproximativ doua mii de metri patrati, pompierii incercand stingerea focului, dar si sa impiedice extinderea incendiului la grajduri sau la cladirea administrativa.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, caii aflati in herghelie nu au fost evacuati. De asemenea, nu exista persoane ranite, situatia fiind in dinamica.

Herghelia Mangalia este una dintre cele mai vechi din tara, fiind infiintata in 1928, scopul acesteia fiind cresterea cailor din rasa "Pur Sange Arab".

Baza materiala a hergheliei este formata din opt grajduri, un hipodrom pentru curse de galop, o baza hipica pentru antrenament si concursuri de obstacole, o baza de agrement, sediu administrativ si teren agricol.