Un cetatean turc a fost preluat de catre politistii Sectiei 19 si condus la sediul subunitatii pentru audieri dupa ce au fost sesizati ca acesta a amenintat cu o arma, executand un foc in plan vertical, asupra unui alt sofer ce conducea un autoturism pe o strada din sectorul 5 al Capitalei, relateaza Agerpres.

Din investigatiile desfasurate a rezultat faptul ca, in urma unor sicane reciproce in trafic, banuitul a coborat din autoturism avand in mana o arma, a deschis portiera din dreptul victimei, adresandu-i injurii si, in timp ce tinea in mana pistolul, a efectuat un foc de arma in plan vertical, creand persoanei vatamate o stare de temere. Intrucat victima a filmat evenimentul, banuitul a devenit mai agresiv, incercand sa o deposedeze de telefonul mobil, lovind-o cu piciorul in zona membrelor inferioare, dupa care a parasit in graba locul faptei, se arata intr-un comunicat al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB).

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca banuitul detinea legal arma in cauza.

Potrivit DGPMB, la data de 6 decembrie a.c., in jurul orei 9.00, politisti din cadrul Sectiei 19 au fost sesizati, prin 112, de catre un barbat, in varsta de 37 de ani, cu privire la faptul ca in timp ce conducea un autoturism pe o strada din sectorul 5 a avut o altercatie in trafic cu conducatorul unui alt autoturism, care l-a blocat si amenintat cu o arma, executand un foc de arma in plan vertical, dupa care a plecat, fara ca victima sa poata preciza in ce directie.

In urma furnizarii cu operativitate a semnalmentelor banuitului si a datelor autoturismului, acesta a fost identificat si oprit in trafic, pe raza judetului Ilfov, iar in urma controlului efectuat, in torpedoul autoturismului a fost gasita o arma si mai multe cartuse, cu bile de cauciuc.

Totodata, barbatul a fost retinut pentru 24 de ore si, avand in vedere in vedere cetatenia acestuia, au fost informati lucratorii din cadrul Inspectoratului pentru Imigrari.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de arma fara drept, tulburarea ordinii si linistii publice si lovirea sau alte violente.