Inspectoratul Judetean de Politie Teleorman a deschis un dosar penal si face verificari pentru infractiunea de tulburarea ordinii si linistii publice in urma aparitiei in spatiul public a unei intregistrari in care mai multi elevi de clasa a opta agreseaza fizic si verbal o profesoara, informeaza News.ro.

Politistii s-au autosesizat si au deschis iun dosar decercetare penala, au declarat reprezentanti ai Politiei Teleorman.

Potrivit acestora, pana marti, institutia nu primise nicio plangere din partea cadrului didacticagresat.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Teleorman, Estera Stancu, a declarat ca, atat la nivelul institutiei, cat si la nivelul scolii generale din Poroschia s-au constituit comisii de cercetare, iar elevii risca sanctiuni conform regulamentului scolar, pana la scaderea notei la purtare.

Conducerea unitatii de invatamant i-a chemat la scoala pe parintii copiilor pentru a avea discutii pe marginea comportamentului acestora.

Estera Stancu a precizat ca, din filmare au fost identificati trei elevi care participa la agresiune, respectiv unul care blocheaza usa si nu ii permite profesoarei sa paraseasca sala de clasa, altul care o agreseaza fizic si inca unul care filmeaza si o apostrofeaza pe profesoara de Cultura Civica.

Conform reprezentantei Inspectoratului Scolar Telerorman, profesoara agresata este la primul an in invatamant si are cateva ore la scoala din Poroschia.