Hidrologii au emis, vineri, o avertizare cod galben de inundatii valabil pentru bazine hidrografice din 14 judete, pana duminica la ora 10.00, informeaza News.ro. Sunt prognozate inundatii locale, scurgeri de pe versanti, torenti, paraie si depasiri ale cotelor de atentie.

Potrivit hidrologilor, de vineri dupa-amiaza, pana sambata la ora 14.00, avertizarea cod galben este valabila pe raurile din bazinele hidrografice: Desnatui (judetele: Mehedinti si Dolj), Motru-bazin superior si afluenti (judetele Gorj si Mehedinti), Gilort - bazin superior (judetul Gorj), Oltet - bazin superior (judetele Gorj si Valcea), afluentii Oltului aval confluenta Lotru - amonte Dragasani (judetele Gorj si Valcea), Teslui (afluent al Oltului inferior) - judetele: Dolj si Olt.

De asemenea, de vineri, ora 22.00, pana duminica la ora 10.090, avertizarea este valabila pentru raurile din bazinele hidrografice: afluentii de stanga ai Oltului (judetele: Harghita, Covasna, Brasov si Sibiu), raurile mici din bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele: Arges si Dambovita), Ialomita - bazin superior si afluenti bazin mijlociu, Prahova - bazin superior si afluenti (judetele: Dambovita si Prahova), Buzau - bazin superior (judetele: Brasov, Covasna si Buzau), Putna - bazin superior si afluenti (judetul Vrancea).

"Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele: Dambovita, Prahova si Brasov", anunta hidrologii.

Acestia precizeaza faptul ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor mentionate.

De asemenea, meteorologii au emis cod galben de ninsori si viscol in zonele montane, incepand de sambata dimineata.

Totodata, este valabila o informare de ploi, precipitasii si vant puternic pentru majoritatea zonelor tarii, incepand de vineri seara.