Un barbat in varsta de 49 de ani, din comuna Lunca de Sus, judetul Harghita, a ajuns vineri dupa-amiaza la spital, dupa ce a fost atacat de un urs in propria gospodarie si a fost salvat de caini, care au alungat animalul, relateaza Agerpres.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, intr-un comunicat de presa, ca barbatul i-a povestit ca, dupa ce a inchis vitele, a auzit cainii latrand si a iesit afara, pentru a vedea ce se intampla.

Barbatul a fost atacat de urs si a cazut. El a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Miercurea Ciuc cu o luxatie a umarului stang, iar dupa ce i s-a acordat primul ajutor, i s-a permis sa plece acasa.

Potrivit lui presedintelui CJ Harghita, cainii ar fi fost cei care au alugat ursul, gospodarul fiind convins ca ar fi murit daca nu ii sareau in ajutor, pentru ca "animalul era extrem de mare si periculos".

Biroul de presa al Consiliului Judetean Harghita precizeaza ca este cea de-a 17 persoana atacata de urs in acest an in Harghita, cea mai tanara victima avand 19 ani, iar cea mai in varsta fiind o femeie de 83 ani.

"Trebuie sa multumim Domnului ca inca nu au fost atacuri mortale, dar daca Bucurestiul va continua sa se ascunda dupa proceduri si acte birocratice, este prea posibil ca va trebui sa facem fata si unor asemenea cazuri", a spus Borboly Csaba in comunicatul de presa mentionat.