Barbatul ranit in avalansa produsa, vineri, in Muntii Calimani din judetul Suceava a fost preluat de catre echipajele medicale care il vor transporta la Unitatea Primiri Urgente a Spitalului Judetean. Intre timp, femeia gasita in stare de inconstienta a fost declarata decedata, dupa o ora in care s-au efectuat manevre de resuscitare, relateaza News.ro.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava, barbatul ranit in avalansa produsa in Muntii Calimani a ajuns la echipajul SMURD, dupa ce a fost transportat trei kilometri prin munte.

I-a s-a acordat primul ajutor si va fi transportat pana la o Ambulanta cu medic care-l va prelua si-l va duce la Unitatea Primiri Urgente a Spitalului Judetean Suceava.

Intre timp, femeia care a fost gasita in stare de inconstienta a fost declarata decedata, dupa o ora in care s-au efectuat manevre de resuscitare.

Cautarile in zona montana continua, fiind implicate zeci de persoane - militari, jandarmi, pompieri, salvamontisti si padurari, cu 10 autospeciale, 2 autosenilate, o ambulanta SMURD, un cuplu chinotehnic si mai multe autoturisme de teren.

Zona este abrupta, fara semnal de telefonie, comunicarea realizandu-se cu ajutorul telefoanelor satelitare.

Trei alpinisti voluntari au fost surprinsi, vineri, de o avalanta in apropierea Varfului Pietrosu. Doi dintre ei sunt pompieri militari si erau in timpul liber.

Cei trei - doi barbati si o femeie - au urcat pe munte pentru a arbora steagul national.

Unul dintre ei a reusit sa-si alerteze un coleg care a sunat la 112. Accidentul s-a produs dupa ora 17.00, iar inainte de ora 20.00 cel care a alertat autoritatile a fost gasit in viata, constient.

Ulterior a fost gasita si femeia, dar in stare de inconstienta.